

Orecchiette z jarmużem, migdałami i burratą
Lekkie dania z makaronem podnoszą na duchu nawet w chłodniejsze dni. Orecchiette z sezonowym jarmużem, chrupiącymi migdałami i Panko Kikkoman uwodzi świeżym aromatem i doskonale wyważonym smakiem dzięki dodatkowi Cytrusowego sosu Ponzu Kikkoman i Sosu sojowego Kikkoman.
Składniki
Jarmuż:
Makaron:
Dodatki:
Makaron z jarmużem ok. 260 g - Burrata ok. 90 g - Dodatki ok. 25 g
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść masło na małej patelni. Dodaj Panko Kikkoman i sól. Smaż przez 2-3 minuty, mieszając, aż do uzyskania złotego koloru. Drobno zetrzyj 5 g czosnku. Dodaj starty czosnek na ostatnie 30 sekund smażenia. Przełóż mieszankę na ręcznik kuchenny, aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu. Odłóż na później.
Krok 2
Pokrój pozostały czosnek. Porwij liście jarmużu na mniejsze kawałki. Rozgrzej olej w rondlu lub na patelni przechylnej na średnim ogniu. Dodaj czosnek i jarmuż. Smaż przez 5-6 minut.
Krok 3
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dodaj go do patelni z jarmużem. Dopraw sokiem z cytryny, Sosem sojowym Kikkoman, Cytrusowym sosem Ponzu Kikkoman i oliwą z oliwek.
Krok 4
Smaż przez 1-2 minuty, a następnie podawaj na talerzach.
Krok 5
Udekoruj danie migdałami, burratą, liśćmi bazylii, szczypiorkiem i mieszanką z panko.
Wskazówka:
Migdały i panko możesz zmieszać, aby przyspieszyć serwowanie dania.
ID przepisu: F1003
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej