Ponzu - Mieszanka sosu Sojowego, octu o smaku Cytrynowym Kikkoman

Wegańskie
Dostępne rozmiary

Ponzu to doskonale zbalansowana kombinacja kilku smaków i składników: sos sojowy wnosi głębię umami i bursztynowy kolor, sok z cytryn - orzeźwiający owocowy aromat, ocet – winny akcent. To nowa przyprawa na naszych stołach, choć w Japonii Ponzu jest równie popularne jak sos sojowy. Jak więc najprościej opisać smak Ponzu? Spróbujmy tak: słonawy, słodkawy, kwaskowaty, wytrawny i winny. Wypróbuj koniecznie i odkryj nowe możliwości w Twojej kuchni.

Umami w nowej odsłonie

Ponzu to doskonała przyprawa stołowa do świeżych sałat i warzyw, ryb i owoców morza. Dzięki orzeźwiającemu cytrusowemu aromatowi idealnie sprawdzi się jako dressing do sashimi, carpaccio, tatara czy dowolnej sałatki. W kuchni niezawodny jako składnik dressingów, dipów, sosów i marynat do drobiu i ryb. Świetnie podkreśli smak grillowanych warzyw, grzybów, owoców morza, gotowanego drobiu, pierożków i sajgonek oraz innych przekąsek. Dzięki zdrowym składnikom doskonale sprawdzi się jako element lekkiej, zdrowej, niskosodowej i niskokalorycznej kuchni.

Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.