Wrap z kurczakiem teriyaki
Wrap z kurczakiem teriyaki

Wrap z kurczakiem teriyaki

Czas ogółem5 min
1 minCzas przygotowania
4 minCzas gotowania
10 minwaiting time

Doskonałe połączenie teriyaki i finger food. Twoi goście pokochają tę tortillę ze świeżymi warzywami i pikantnym kurczakiem. Jej słodko-ostry aromat to zasługa Sosu do woka Kikkoman Teriyaki.

Składniki

10 porcj(e/i)

Nadzienie:

1,2 kg
piersi kurczaka, pokrojonej w paski grubości ok. 1 x 1 cm
500 g
papryki (czerwonej, żółtej, zielonej), cienko pokrojonej
350 g
marchewki, cienko pokrojonej
500 g
sałaty, umytej i poszatkowanej

Wrap:

10 
tortilli (ø 24 cm, 65 g)
 ½ g
sezamu, czarnego i białego
Alergeny:
soja, gluten, sezam, siarczyny
Całkowita waga na porcję:
315 g
Waga na składnik:

Mięso ok. 110 g - Papryka czerwona ok. 50 g - Marchewka ok. 35 g - Sałata ok. 50 g - Wrap ok. 65 g - Sos ok. 5 g

Przygotowanie

Krok 1

Marynuj paski kurczaka w Sosie do woka Kikkoman Teriyaki przez ok. 10 minut. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Umieść kurczaka na patelni i smaż ze wszystkich stron przez 3-4 minuty.

Krok 2

Posmaruj każdą tortillę 5 ml Sosu do woka Kikkoman Teriyaki. Nałóż warzywa, sałatę i kurczaka.

Krok 3

Ciasno zwiń tortillę. Pokrój na ćwiartki i podawaj z przybraniem z sezamu.

Wskazówka:

Użycie ozdobnego sznurka lub patyczka do szaszłyków zapobiegnie rozwijaniu się wrapa.

ID przepisu: F1064

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.