

Wrap z kurczakiem teriyaki
Doskonałe połączenie teriyaki i finger food. Twoi goście pokochają tę tortillę ze świeżymi warzywami i pikantnym kurczakiem. Jej słodko-ostry aromat to zasługa Sosu do woka Kikkoman Teriyaki.
Mięso ok. 110 g - Papryka czerwona ok. 50 g - Marchewka ok. 35 g - Sałata ok. 50 g - Wrap ok. 65 g - Sos ok. 5 g
Przygotowanie
Krok 1
Marynuj paski kurczaka w Sosie do woka Kikkoman Teriyaki przez ok. 10 minut. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Umieść kurczaka na patelni i smaż ze wszystkich stron przez 3-4 minuty.
Krok 2
Posmaruj każdą tortillę 5 ml Sosu do woka Kikkoman Teriyaki. Nałóż warzywa, sałatę i kurczaka.
Krok 3
Ciasno zwiń tortillę. Pokrój na ćwiartki i podawaj z przybraniem z sezamu.
Wskazówka:
Użycie ozdobnego sznurka lub patyczka do szaszłyków zapobiegnie rozwijaniu się wrapa.
ID przepisu: F1064
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej