Wegańskie naleśniki z coleslawem z fenkuła
Wegańskie naleśniki z coleslawem z fenkuła

Wegańskie naleśniki z coleslawem z fenkuła

Czas ogółem 1 godz.
30 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania

Cannelloni z tego przepisu można zrobić z cukinii lub ogórków, dzięki czemu będą lekką, ale pełną smaku przystawką lub sałatką. Dodatek Sosu sojowego Kikkoman podbija pikantne nuty, podkreślając ich aromat.

Składniki

10 porcj(e/i)

Cannelloni:

500 g
cukinii
300 g
długich ogórków
250 g
rukoli
50 g
kiełków (np. grochu, rzodkiewki, brokułów)
50 g
czarnych oliwek bez pestek, pokrojonych w plasterki
50 g
rzodkiewek, pokrojonych w plasterki

Pasta:

240 g
czerwonej fasoli z puszki (odsączonej)
20 ml
oliwy z oliwek
20 g
pasty tahini
3 g
czosnku
20 ml
soku z cytryny
2 g
mielonego czarnego pieprzu

Salsa:

100 g
suszonych pomidorów, odsączonych
560 g
dojrzałych pomidorów, umytych i pokrojonych na ćwiartki
10 ml
oliwy z oliwek
3 g
czosnku
5 g
suszonego oregano
2 g
startej skórki z cytryny
2 g
mielonego czarnego pieprzu
Alergeny:
Zboża zawierające gluten, Soja i produkty pochodne, Orzechy
Całkowita waga na porcję:
115 g
Waga na składnik:
  • 3 naleśniki po 100 g każdy
  • 100 g coleslawa
  • 50 g grejpfruta

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój cukinię i ogórki w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw.

Krok 2

Umieść fasolę w blenderze. Dodaj oliwę z oliwek, tahini, Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman, czosnek, sok z cytryny i pieprz. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 3

Zmiksuj wszystkie składniki na salsę do uzyskania gładkiej konsystencji. 

Krok 4

Połóż 1-2 plasterki cukinii obok siebie. Na nich połóż wzdłuż 2-3 plasterki ogórka. Rozsmaruj przygotowaną pastę z fasoli na plasterkach, dodaj umyte liście rukoli (lub kiełki, jeśli chcesz) i zwiń w rolki.

Krok 5

Rozsmaruj salsę na talerzu i ułóż na niej cannelloni. Udekoruj pokrojonymi rzodkiewkami, oliwkami i kiełkami.

Wskazówka:

Cannelloni możesz wypełnić pastą z fasoli lub hummusem. Uzyskasz atrakcyjny efekt, używając hummusu w różnych kolorach.
Te warzywne rolki prezentują się szczególnie elegancko, kiedy podawane są w piramidkach lub pojedynczo w większych porcjach.
Cukinię możesz zgrillować przed zwijaniem, aby wzmocnić jej smak.
Cukinię możesz zastąpić bakłażanem, jeśli wcześniej zgrillujesz go i zamarynujesz w oleju.

ID przepisu: F1080

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.