

Wegańskie naleśniki z coleslawem z fenkuła
Cannelloni z tego przepisu można zrobić z cukinii lub ogórków, dzięki czemu będą lekką, ale pełną smaku przystawką lub sałatką. Dodatek Sosu sojowego Kikkoman podbija pikantne nuty, podkreślając ich aromat.
Składniki
Cannelloni:
Pasta:
Salsa:
- 3 naleśniki po 100 g każdy
- 100 g coleslawa
- 50 g grejpfruta
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój cukinię i ogórki w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw.
Krok 2
Umieść fasolę w blenderze. Dodaj oliwę z oliwek, tahini, Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman, czosnek, sok z cytryny i pieprz. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 3
Zmiksuj wszystkie składniki na salsę do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4
Połóż 1-2 plasterki cukinii obok siebie. Na nich połóż wzdłuż 2-3 plasterki ogórka. Rozsmaruj przygotowaną pastę z fasoli na plasterkach, dodaj umyte liście rukoli (lub kiełki, jeśli chcesz) i zwiń w rolki.
Krok 5
Rozsmaruj salsę na talerzu i ułóż na niej cannelloni. Udekoruj pokrojonymi rzodkiewkami, oliwkami i kiełkami.
Wskazówka:
Cannelloni możesz wypełnić pastą z fasoli lub hummusem. Uzyskasz atrakcyjny efekt, używając hummusu w różnych kolorach.
Te warzywne rolki prezentują się szczególnie elegancko, kiedy podawane są w piramidkach lub pojedynczo w większych porcjach.
Cukinię możesz zgrillować przed zwijaniem, aby wzmocnić jej smak.
Cukinię możesz zastąpić bakłażanem, jeśli wcześniej zgrillujesz go i zamarynujesz w oleju.
ID przepisu: F1080
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej