

Wegańskie mac & cheese z makaronem gomiti
Mac 'n' cheese w zupełnie nowej odsłonie - bez sera, za to z dynią, płatkami drożdżowymi i ekstrą porcją umami dzięki dodatkowi Sosu sojowego Kikkoman. Wegańska alternatywa, która w kwestii smaku nie idzie na kompromis.
Składniki
Sos:
Makaron:
Przybranie:
Makaron ok. - 150 g, Sos ok. - 280 g, Przybranie ok. - 0,5 g
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni. Podsmażaj cebulę przez ok. 2 minuty. Dodaj czosnek i smaż przez ok. 1 minutę. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię, nerkowce, mleczko kokosowe, płatki drożdżowe, Sos sojowy Kikkoman i paprykę w proszku. Przykryj i gotuj na średnim ogniu przez ok. 15 minut, aż dynia będzie gotowa. Miksuj przez co najmniej 4 minuty, aż do uzyskania jedwabiście gładkiej konsystencji.
Krok 2
Gotuj makaron przez ok. 5 minut i dodaj do gorącego sosu.
Krok 3
Podawaj makaron na talerzu z przybraniem z drobno posiekanego szczypiorku.
Wskazówka:
Zmiksuj sos w blenderze wysokoobrotowym, aby uzyskać gładką konsystencję. Dla jeszcze lepszego efektu możesz przecedzić sos przez sito.
ID przepisu: F1002
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej