

Udon z orzeszkami ziemnymi, brokułami i mango
Cała dżungla na jednym talerzu: dzisiaj w menu dla maluchów kolorowy makaronowy las z drzewkami brokuła i odrobiną Sosu sojowego Kikkoman o obniżonej zawartości soli.
Makaron ok. 130 g
Brokuły ok. 40 g
Sos ok. 50 g
Mango ok. 10 g
Orzeszki ziemne ok. 5 g
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli i bulion warzywny. Za pomocą blendera ręcznego wmieszaj masło orzechowe. W rondlu doprowadź do wrzenia ok. 50 g sosu na porcję dania. Zwiń makaron za pomocą długich szczypiec. Ułóż na talerzu i posyp orzeszkami ziemnymi.
Krok 2
Różyczki brokuła pokrój na plasterki o grubości ok. 3 mm i blanszuj w osolonej wodzie przez ok. 1 minutę. Ułóż mały las z „drzewek” brokuła, wtykając je w zwinięty makaron. Podawaj z przybraniem z mango i orzeszków ziemnych.
Wskazówka:
Aby brokułowy las nabrał kolorów, dodaj kilka różyczek kalafiora lub kapusty romanesco.
ID przepisu: F1078
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej


![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)








