

Szaszłyki w stylu koreańskim z jagnięciny kimchi
Fermentowana kapusta kimchi to koreański skarb narodowy. Tradycyjny proces produkcji kimchi trwa kilka dni, ale z Kikkomanem możesz pójść na skróty! Odkryj niebiańsko pikantny Sos z chili do kimchi Kikkoman i wypróbuj go w połączeniu z aromatyczną jagnięciną, chrupiącymi orzechami i świeżymi ziołami.
Składniki
Jagnięcina:
Majonez orzechowy:
Do podania:
Przygotowanie
Jagnięcina: Mięso pokrój w cienkie paski i umieść w marynacie na bazie Sosu z chili do kimchi Kikkoman, wina ryżowego, orzeszków, czosnku, pasty sojowej i skórki z limonki. Dopraw pieprzem. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 minut. Zamarynowane mięso ponabijaj na patyczki do szaszłyków. Grilluj przez ok. 5 minut na mocno rozgrzanym ruszcie bezpośrednio przed podaniem.
Majonez orzechowy: Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Sposób podania: Posyp szaszłyki liśćmi kolendry. Podawaj z majonezem orzechowym i ćwiartkami limonki.
Tip
ID przepisu: F1014
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej