Szaszłyki w stylu koreańskim z jagnięciny kimchi
Szaszłyki w stylu koreańskim z jagnięciny kimchi

Szaszłyki w stylu koreańskim z jagnięciny kimchi

Czas ogółem45 min

Fermentowana kapusta kimchi to koreański skarb narodowy. Tradycyjny proces produkcji kimchi trwa kilka dni, ale z Kikkomanem możesz pójść na skróty! Odkryj niebiańsko pikantny Sos z chili do kimchi Kikkoman i wypróbuj go w połączeniu z aromatyczną jagnięciną, chrupiącymi orzechami i świeżymi ziołami.

Składniki

10 porcj(e/i)

Jagnięcina:

1 ½ kg
udźca jagnięcego bez kości
100 g
orzeszków ziemnych, posiekanych
1 łyżka
skórki z limonki
6 
ząbków czosnku, posiekanych
80 g
pasty z fermentowanej soi
250 ml
wina ryżowego do gotowania
czarny pieprz, świeżo zmielony
patyczki do szaszłyków

Majonez orzechowy:

800 g
majonezu
150 g
masła orzechowego
100 ml
soku z limonki
2 łyżki
cukru
2 
papryczki chili, drobno posiekane
100 g
kolendry, drobno posiekanej

Do podania:

150 g
kolendry, całe liście
3 
limonki

Przygotowanie

Jagnięcina: Mięso pokrój w cienkie paski i umieść w marynacie na bazie Sosu z chili do kimchi Kikkoman, wina ryżowego, orzeszków, czosnku, pasty sojowej i skórki z limonki. Dopraw pieprzem. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 minut. Zamarynowane mięso ponabijaj na patyczki do szaszłyków. Grilluj przez ok. 5 minut na mocno rozgrzanym ruszcie bezpośrednio przed podaniem. 

Majonez orzechowy: Dobrze wymieszaj wszystkie składniki. 

Sposób podania: Posyp szaszłyki liśćmi kolendry. Podawaj z majonezem orzechowym i ćwiartkami limonki.

Tip

ID przepisu: F1014

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.