

Spaghetti z burakiem teriyaki i kozim serem
Apetycznie różowe i pyszne w smaku - to danie to gratka dla oka i dla podniebienia! Ziemisty aromat buraka łączy się z bogatą głębią Sosu do woka Kikkoman Teriyaki. Efekt? Imponujący w swej prostocie.
Składniki
Na makaron:
Na przybranie:
- Makaron ok. 300 g
- Burak teriyaki ok. 70 g
- Dodatki ok. 40 g
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój buraki na kawałki wielkości kęsa, podsmaż na odrobinie oleju i dodaj Sos do woka Kikkoman Teriyaki. Trzymaj w cieple do momentu podania.
Krok 2
Podsmaż szalotki na odrobinie oleju i dodaj sok z buraków. Doprowadź do wrzenia, dodaj masło i dopraw solą i pieprzem. Ugotuj spaghetti bardzo „al dente” zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj do soku z buraków. Gotuj przez kolejne 1–2 minuty, aż sok lekko zgęstnieje. Dodaj botwinę i wymieszaj. Botwina powinna być nadal lekko chrupiąca.
Krok 3
Zwiń spaghetti w spirale i nałóż na talerze. Wokół makaronu rozłóż buraki teriyaki. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi i pokruszonym kozim serem.
Wskazówka:
Odłóż odrobinę wody po gotowaniu makaronu, aby w razie potrzeby rozcieńczyć sos.
ID przepisu: F1071
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej