

Sałatka z mango, czarną fasolą i musem z awokado
Świeża, owocowa i gotowa w mniej niż 10 minut. Sałatka z mango, fasolą i musem z awokado to idealna przystawka lub lekkie danie główne dla twoich gości - oczywiście w towarzystwie Sosu sojowego Kikkoman.
Składniki
Sałatka:
Dressing:
Przybranie:
Przygotowanie
Krok 1
Zmiksuj miąższ awokado z sokiem z limonki i Sosem sojowym Kikkoman na gładki mus.
Krok 2
Umieść w misce kostki mango, czarną fasolę, cebulę i kolendrę. W drugiej misce przygotuj dressing: połącz sok z limonki, oliwę z oliwek i Sos sojowy Kikkoman. Polej dressingiem mieszankę z mango.
Krok 3
Podawaj sałatkę z musem z awokado na talerzach i udekoruj kolendrą.
Wskazówka:
Jeśli zamiast soku z cytryny lub limonki użyjesz kwasu askorbinowego, awokado dłużej zachowa zielony kolor.
ID przepisu: F1056
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej