Sałatka z mango, czarną fasolą i musem z awokado
Sałatka z mango, czarną fasolą i musem z awokado

Sałatka z mango, czarną fasolą i musem z awokado

Czas ogółem6 min
6 minCzas przygotowania

Świeża, owocowa i gotowa w mniej niż 10 minut. Sałatka z mango, fasolą i musem z awokado to idealna przystawka lub lekkie danie główne dla twoich gości - oczywiście w towarzystwie Sosu sojowego Kikkoman.

Składniki

10 porcj(e/i)

Sałatka:

4 
dojrzałe awokado (ok. 625 g, sam miąższ)
25 ml
soku z limonki
4 
dojrzałe mango, pokrojone w kostkę (ok. 925 g / 1 x 1 cm)
700 g
czarnej fasoli, ugotowanej
120 g
czerwonej cebuli, drobno posiekanej
5 g
świeżej kolendry, posiekanej

Dressing:

50 ml
soku z limonki
90 ml
oliwy z oliwek
5 g
soli

Przybranie:

5 g
liści kolendry
Alergeny:
Soja, gluten
Całkowita waga na porcję:
260 g
Waga na składnik:
Sałatka ok. 194 g - Mus z awokado ok. 66 g

Przygotowanie

Krok 1

Zmiksuj miąższ awokado z sokiem z limonki i Sosem sojowym Kikkoman na gładki mus.

Krok 2

Umieść w misce kostki mango, czarną fasolę, cebulę i kolendrę. W drugiej misce przygotuj dressing: połącz sok z limonki, oliwę z oliwek i Sos sojowy Kikkoman. Polej dressingiem mieszankę z mango.

Krok 3

Podawaj sałatkę z musem z awokado na talerzach i udekoruj kolendrą.

Wskazówka:

Jeśli zamiast soku z cytryny lub limonki użyjesz kwasu askorbinowego, awokado dłużej zachowa zielony kolor.

ID przepisu: F1056

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.