

Rigatoni z koreańskim kurczakiem BBQ
Słodki, pikantny, intensywny - pyszny makaron z koreańskim kurczakiem BBQ to rozkosz dla podniebienia. Ostra pasta gochujang w połączeniu z Sosem sojowym Kikkoman kreuje wyrazisty smak. Polane świeżym sokiem z limonki, to danie wywrze niezapomniane wrażenie na Twoich gościach.
Składniki
Kurczak:
Sos warzywny:
Makaron:
Przybranie:
Przygotowanie
Krok 1
Gotuj rigatoni przez 12 minut zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
W międzyczasie dopraw kurczaka solą i odstaw na ok. 2 minuty. Rozgrzej patelnię o grubym dnie, dodaj olej słonecznikowy i smaż kurczaka przez ok. 2 minuty.
Krok 3
Dodaj czosnek i smaż przez ok. 1 minutę. Dodaj pastę z czarnej fasoli, Sos sojowy Kikkoman, pastę gochujang i wędzoną paprykę w proszku. Smaż przez kolejne 3 minuty.
Krok 4
Dodaj pak choi i czerwoną paprykę i smaż przez ok. 2 minuty. Wymieszaj z ugotowanym rigatoni i smaż przez kolejną minutę.
Krok 5
Podawaj makaron w głębokich talerzach skropiony sokiem z limonki, z dymką i Olejem sezamowym Kikkoman.
Wskazówka:
Aby nieco rozrzedzić sos, zachowaj odrobinę wody spod makaronu i dodaj ją do sosu na patelni.
ID przepisu: F1004
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej