

Ragout z dynią i okrą z ryżem
Do przyrządzenia tego dania nada się każdy rodzaj dyni. Zamiast okry możesz użyć karczochów w oleju. Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman dodaje intensywności doskonale zrównoważonym smakom, a dodatek ryżu zamienia to danie w odżywczy, sycący posiłek.
Składniki
Ryż:
Ragoût:
Przybranie:
- ok. 300 g ragout
- ok. 100 g ryżu
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Umyj okrę i blanszuj we wrzącej wodzie przez około 1 minutę, a następnie ostudź w lodowatej wodzie.
Krok 3
Cebulę, czosnek i imbir zmiksuj na purée.
Krok 4
Rozgrzej olej w dużym rondlu i smaż purée cebulowo-czosnkowe przez 2 minuty.
Krok 5
Umieść w rondlu pokrojoną w kostkę dynię, ciecierzycę, przecier pomidorowy i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman. Smaż wszystko razem przez około 5 minut. Dodaj mleczko kokosowe, sok z limonki, pieprz i kmin. Dopraw harissą i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut. Pod koniec dodaj okrę i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 6
Podawaj z ryżem i udekoruj listkami kolendry.
Wskazówka:
To danie możesz również podawać z różnymi rodzajami ryżu, chlebem pita lub jako nadzienie do tortilli.
ID przepisu: F1087
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej