

Pstrąg w tempurze z ananasem i liczi
Wytrawne i owocowe, owocowe i wytrawne - te rybne szaszłyki mają w sobie wszystko! Swoją rozkoszną chrupkość zawdzięczają Panko Kikkoman. Pikantny, owocowy sos, w którym skąpane są ananas i liczi, powstaje z udziałem Sosu Poke Kikkoman.
Składniki
Ryba:
Dodatki:
Przygotowanie
Krok 1
Umieść paski pstrąga w misce i marynuj w Sosie Poke Kikkoman przez 5 minut. Zamarynowane paski nadziej na patyczki do szaszłyków, tworząc zygzak.
Krok 2
Wymieszaj tempurę, sól i zimną wodę na gładkie ciasto. Zanurz szaszłyki rybne w tej mieszance, a następnie obtocz w Panko Kikkoman. Smaż na gorącym oleju w temperaturze 175 °C przez 5 minut, aż się zezłocą.
Krok 3
Wymieszaj komosę ryżową z ryżem i podziel na miski. Nałóż ananasa, liczi, ogórka i kiełki. Na wierzchu ułóż szaszłyki rybne i skrop Sosem Poke Kikkoman. Podawaj z przybraniem z kolendry, ćwiartek cytryny i sezamu.
Wskazówka:
Najlepszy efekt daje pokrojenie filetów wzdłuż na pół. W ten sposób otrzymasz jeden pasek ryby na jeden patyczek do szaszłyka. Tempurę możesz doprawić przyprawami według własnego uznania.
ID przepisu: F1046
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej