

Pad Kra Pao, czyli wołowina po tajsku z orzeszkami i tajską bazylią
Żadne uliczne stoisko z jedzeniem w Tajlandii nie obędzie się bez Pad Kra Pao. Ta soczysta bomba umami to prawdziwe “jedzenie na pocieszenie”, które w dodatku błyskawicznie się przyrządza. Dzięki Bezglutenowemu sosowi sojowemu Kikkoman każdy może poznać smak tego klasyka street foodu.
Składniki
Sos:
Pad Kra Pao:
Do podania:
Przygotowanie
Sos: Wymieszaj Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman, sos ostrygowy, sos rybny, sok z limonki, cukier palmowy, bulion wołowy i skrobię kukurydzianą. Odstaw.
Pad Kra Pao: Szalotkę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju arachidowym. Paprykę pokrój w paski, dodaj na patelnię i smaż przez 2 minuty. Dodaj mielone mięso wołowe i smaż, aż będzie chrupiące. Zamieszaj ponownie sos i wlej go na patelnię. Gotuj przez 3 minuty, aż sos zgęstnieje.
Sposób podania: Wołowinę posyp kolendrą, szczypiorkiem, tajską bazylią i orzeszkami ziemnymi. Podawaj z ryżem jaśminowym.
Tip
ID przepisu: F1025
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej