

Owocowa azjatycka quesadilla z kaczką
Przepis na pyszne spotkanie kuchni meksykańskiej z azjatycką. Zapomnij o tradycyjnym farszu z kurczaka i sera – zamiast tego zaskocz swoich gości pikantnym nadzieniem z kaczki, mango i ananasa. Pełny, słodki smak bez wielogodzinnego gotowania gwarantuje Kikkoman Glazura Teriyaki.
Przygotowanie
Farsz: Pierś z kaczki oczyść ze skóry. Mięso zmiel w maszynce. Szalotkę posiekaj i smaż na oleju, aż się zeszkli. Dodaj zmielone mięso i smaż dalej przez 5 minut. Dodaj mango i ananasa. Zdeglasuj winem Shaoxing. Dodaj Kikkoman Glazurę Teriyaki i przyprawę pięciu smaków. Zredukuj sos. Dodaj posiekaną kolendrę.
Sposób podania: Tortillę podgrzej na patelni. Ułóż farsz na połowie tortilli i złóż tortillę w kształt półksiężyca. Opiekaj tortillę z obu stron, aż się zrumieni. Przed podaniem przekrój na pół.
ID przepisu: F1011
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej


![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)









