Owocowa azjatycka quesadilla z kaczką
Owocowa azjatycka quesadilla z kaczką

Owocowa azjatycka quesadilla z kaczką

Czas ogółem25 min

Przepis na pyszne spotkanie kuchni meksykańskiej z azjatycką. Zapomnij o tradycyjnym farszu z kurczaka i sera – zamiast tego zaskocz swoich gości pikantnym nadzieniem z kaczki, mango i ananasa. Pełny, słodki smak bez wielogodzinnego gotowania gwarantuje Kikkoman Glazura Teriyaki.

Składniki

10 porcj(e/i)
700 g
tortilli pszennych

Farsz:

2 kg
piersi z kaczki
500 g
mango, pokrojonego w kostkę
500 g
ananasa, pokrojonego w kostkę
3 łyżeczki
przyprawy pięciu smaków
100 ml
wina Shaoxing
400 g
szalotki
4 łyżki
świeżej kolendry, drobno posiekanej
100 ml
oleju

Przygotowanie

Farsz: Pierś z kaczki oczyść ze skóry. Mięso zmiel w maszynce. Szalotkę posiekaj i smaż na oleju, aż się zeszkli. Dodaj zmielone mięso i smaż dalej przez 5 minut. Dodaj mango i ananasa. Zdeglasuj winem Shaoxing. Dodaj Kikkoman Glazurę Teriyaki i przyprawę pięciu smaków. Zredukuj sos. Dodaj posiekaną kolendrę. 

Sposób podania: Tortillę podgrzej na patelni. Ułóż farsz na połowie tortilli i złóż tortillę w kształt półksiężyca. Opiekaj tortillę z obu stron, aż się zrumieni. Przed podaniem przekrój na pół.

Tip

ID przepisu: F1011

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.