

Omlet omusoba z krewetkami i grzybami
“Jedzenie na pocieszenie” po japońsku:
omlet wypełniony smażonym makaronem soba, krewetkami i grzybami shimeji, tradycyjnie serwowany w barach izakaya. Dodatek imbiru, nori, majonezu Kewpie i domowego sosu Okonomiyaki składa się na doskonały efekt końcowy.
Składniki
Omlet:
Farsz:
Sos Okonomiyaki:
Do podania:
Przygotowanie
Omlet: Jajka rozbij, ubij z cukrem i dashi. Omlety usmaż na oleju.
Farsz: Czosnek drobno posiekaj. Szalotkę pokrój w plasterki. Grzyby oczyść. Smaż wszystko na oleju na złoty kolor. Dodaj krewetki i smaż przez 1 minutę. Dodaj ugotowany makaron soba. Dopraw Sosem sojowym Kikkoman i smaż przez kolejną minutę.
Sos Okonomiyaki: Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Sposób podania: Za pomocą łyżki nałóż farsz na dolną połowę omleta i złóż go w półksiężyc.
Udekoruj majonezem Kewpie, sosem Okonomiyaki, szczypiorkiem, płatkami bonito i nori. Podawaj z marynowanym imbirem.
Tip
ID przepisu: F1016
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej