

Meksykańska kukurydza z pikantnym serem
Elote – grillowana kukurydza z majonezem i serem – to klasyk meksykańskiego street foodu, który na dobre zagościł wśród przepisów na modnych blogach kulinarnych na całym świecie. Kikkoman Glazura Teriyaki doda tej przekąsce jeszcze więcej wyjątkowego smaku.
Składniki
Kukurydza:
Dodatki:
Przygotowanie
Kukurydza: Kukurydzę posmaruj Kikkoman Glazurą Teriyaki i zawiń w folię aluminiową. Grilluj lub piecz w piekarniku przez ok. 20-30 minut, regularnie ją obracając.
Dodatki: Wymieszaj skórkę cytryny z papryką, kminkiem, kolendą, solą i cukrem. Dymkę i kolendrę drobno posiekaj. Odwiń kukurydzę z folii i posmaruj majonezem. Posyp tartym serem, a następnie przyprawami.
Sposób podania: Jeśli lubisz pikantne smaki, możesz posypać kukurydzę posiekaną papryczką chili.
Tip
ID przepisu: F1015
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej