

Makaron teriyaki z woka
To nie jest zwykły smażony makaron: to makaron teriyaki z woka ze świeżymi warzywami, który zachwyca autentycznością smaku dzięki Sosowi do woka Kikkoman Teriyaki.
Składniki
Makaron z woka:
Przybranie:
Makaron z woka z warzywami ok. 450 g - Przybranie ok. 17,5 g
Przygotowanie
Krok 1
Brokuły gotuj w osolonym wrzątku od 2 do 3 minut. Następnie zanurz je na krótko w zimnej wodzie.
Krok 2
Makaron gotuj przez 2 minuty i krótko przepłucz.
Krok 3
Rozgrzej olej w woku, na patelni lub patelni przechylnej na średnim ogniu (na patelni przechylnej ok. 140 °C). Dodaj czosnek, marchewkę i cebulę. Smaż przez 2 minuty, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć.
Krok 4
Dodaj brokuły, czerwoną paprykę i kukurydzę baby. Smaż przez kolejne 3 minuty, aż warzywa będą gotowe, ale nadal jędrne.
Krok 5
Dodaj makaron i Sos do woka Kikkoman Teriyaki. Mieszaj na średnim ogniu przez ok. 3 minuty, aż składniki dobrze się połączą.
Krok 6
Podawaj makaron z dymką, kolendrą, papryczkami chili, odrobiną Sosu do woka Kikkoman Teriyaki i dwiema ćwiartkami cytryny na porcję.
Wskazówka:
Aby potrawa zyskała na ostrości, dodaj odrobinę srirachy. Smakuje wyśmienicie również z rybą lub mięsem.
ID przepisu: F1061
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej