

Makaron soba z ragout z fenkuła
Połączenie czerwonego wina i Sosu sojowego Kikkoman nadaje duszonemu fenkułowi niesamowitą głębię, czyniąc go gwiazdą tego dania o cudownie bogatym smaku.
Składniki
Makaron:
Ragout:
Przybranie:
- 180 g makaronu
- 220 g ragout
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 4 minuty w osolonej wodzie). Odcedź i przepłucz zimną wodą. Wymieszaj z oliwą, umieść z powrotem w rondlu i dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 2
Upraż orzechy nerkowca na suchej patelni na złoto.
Krok 3
Rozgrzej olej rzepakowy w rondlu i smaż szalotki przez 5 minut, aż będą złocistobrązowe. Następnie dodaj fenkuła i chili i smaż na średnim ogniu przez kolejne 5-10 minut, aż zmiękną. Dodaj przecier pomidorowy, Sos sojowy Kikkoman, prażone orzechy nerkowca, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i syrop z agawy i smaż przez około 1 minutę. Dodaj wino, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez około 2 minuty. Dopraw czarnym pieprzem i wymieszaj.
Krok 4
Podawaj ragout z ugotowanym makaronem i udekoruj świeżymi ziołami.
Wskazówka:
Sos sojowy Kikkoman możesz zastąpić Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli lub Cytrusowym sosem Ponzu Kikkoman.
ID przepisu: F1085
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej