

Mafaldine z tatarem z tuńczyka i chipotle
Wyjątkowe danie z makaronem, które swój sekret zawdzięcza dobrej jakości tuńczykowi: mafaldine z tatarem z tuńczyka. Sos sojowy Kikkoman podkreśla smak ryby i wydobywa złożony aromat sosu chipotle. Ten przepis odkrywa makaron na nowo.
Składniki
Tatar:
Sos:
Makaron:
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszaj tuńczyka, szalotkę i kolendrę z Cytrusowym sosem Ponzu Kikkoman i oliwą z oliwek. Odstaw tatara w chłodne miejsce do momentu podania.
Krok 2
Zmiksuj na gładko wszystkie składniki na sos. Przelej sos do rondla i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Gotuj makaron przez ok. 8 minut, a następnie dodaj do sosu. Wymieszaj i gotuj przez ok. 30 sekund.
Krok 4
Podawaj makaron na talerzach. Na wierzchu nałóż tatara z tuńczyka.
Wskazówka:
Wypróbuj także wariant dania z tatarem wołowym lub smażonym kurczakiem.
ID przepisu: F1001
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej