

Łosoś teriyaki z batatami i warzywami
O tym, że łosoś jest pyszny, nie trzeba nikogo przekonywać - ale ten przepis jeszcze podnosi poprzeczkę. To zasługa słodko-pikantnego aromatu Sosu do woka Kikkoman Teriyaki – i pierzynki z batatów i cukinii, na której piecze się łosoś. Coś pysznego!
Składniki
Łosoś:
Przybranie:
Łosoś ok. 145 g - Warzywa ok. 300 g - Przybranie ok. 13 g
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 200°C. Wymieszaj cukinię i bataty z solą, pieprzem, olejem rzepakowym i octem balsamicznym. Rozłóż warzywa na płaskiej blasze GN wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku przez 20 minut.
Krok 2
Posmaruj łososia Sosem do woka Kikkoman Teriyaki. Umieść na warstwie warzyw i piecz przez kolejne 10 minut.
Krok 3
Podawaj łososia z warzywami na talerzach. Skrop Sosem do woka Kikkoman Teriyaki i sokiem z limonki. Udekoruj dymką i sezamem.
Wskazówka:
Zachowaj odstępy między warzywami na blasze, żeby równomiernie się upiekły.
ID przepisu: F1062
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej