

Łódeczki z endywii z kapustą kiszoną i tofu
Marynowanie tofu podkreśla jego smak i aromat. Sos sojowy Kikkoman dodatkowo uszlachetnia smak wędzonego tofu, a kapuście kiszonej nadaje charakterystyczną, wyrazistą nutę.
Składniki
Łódeczki z endywii:
Przybranie:
- Łódeczki z endywii - 60 g
- Nadzienie z kapusty kiszonej - 120 g
Przygotowanie
Krok 1
Marynuj kostki tofu w Sosie sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli przez 30 minut.
Krok 2
Przepłucz kiszoną kapustę zimną wodą i dobrze odcedź. W misce wymieszaj ocet, syrop klonowy, sok z cytryny, pieprz i kmin. Dodaj kiszoną kapustę, marynowane tofu i obrane, pokrojone w drobną kostkę jabłko. Mieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
Krok 3
Podsmażaj cebulę na oleju rzepakowym przez 15 minut. Dodaj cebulę do miski z kiszoną kapustą i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Umyj i osusz endywię. Podziel ją na liście.
Krok 5
Napełnij liście endywii farszem z kroku 3 i posyp orzechami, szczypiorkiem i papryczką chili.
Wskazówka:
Danie to możesz również podawać na liściach sałaty rzymskiej lub pak choi. W kuchni fusion endywię możesz zastąpić kukurydzianymi tacos.
ID przepisu: F1094
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej