

Leczo w stylu koreańskim
Klasyczne wschodnioeuropejskie danie główne - leczo - sparowane z koreańskim makaronem ryżowym i dopełnione Bezglutenowym sosem Kikkoman. Zero glutenu, mnóstwo smaku.
Składniki
Sos:
Makaron:
Dodatkowo:
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na kawałki 2 x 2 cm i smaż na oleju na dużej patelni przez ok. 2 minuty. Dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez ok. 2 minuty. Dodaj cebulę, czosnek i marchewkę i smaż ok. 2 minuty. Dodaj paprykę i grzyby i smaż kolejne 2 minuty. Dodaj przecier pomidorowy, passatę, Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman, cukier i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez ok. 10 minut.
Krok 2
W międzyczasie gotuj makaron w osolonym wrzątku przez ok. 3 minuty, a następnie zanurz na krótko w zimnej wodzie.
Krok 3
Nałóż makaron na talerze, polej sosem i udekoruj sezamem i kolendrą.
Wskazówka:
Po ugotowaniu na krótko zanurz makaron w zimnej wodzie i skrop olejem, aby zapobiec jego sklejaniu się podczas przechowywania.
ID przepisu: F1038
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej