

Kruszonka gruszkowo-jabłkowa z roślinną posypką
Sekret tego dania kryje się w owocach marynowanych w Sosie sojowym Kikkoman. Ilość sosu dopasowuje się do stopnia słodyczy owoców. Dodanie większej ilości sosu do słodszych owoców, takich jak gruszki, śliwki lub banany, wydobywa z nich to, co najlepsze.
Składniki
Kruszonka:
Dodatkowo:
- 80 g owoców
- 60 g kruszonki
- 50 g lodów
Przygotowanie
Krok 1
Jabłka i gruszki umieść w misce. Dodaj sok z cytryny, Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli i cukier waniliowy. Dobrze wymieszaj.
Krok 2
Wymieszaj mąkę, margarynę i cukier, aby uzyskać jednolite ciasto. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
Umieść owoce w natłuszczonych foremkach i posyp kawałkami schłodzonego ciasta kruszonkowego.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 200°C (z termoobiegiem) i piecz przez 30 minut.
Krok 5
Podawaj na ciepło z opcjonalną gałką lodów.
Wskazówka:
Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli możesz zastąpić Cytrusowym sosem Ponzu Kikkoman.
ID przepisu: F1089
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej