

Kanapka banh mi z chrupiącym dorszem
Świeże i pikantne połączenie warzyw, ziół i chrupiącej ryby w tempurze z wyjątkowym orzechowym akcentem, który zapewnia Sos sezamowy Kikkoman.
Składniki
Banh Mi:
Surowe ciasto:
Sałatka:
Przygotowanie
Bahn mi: Dorsza pokrój w średniej wielkości kostkę.
Ciasto: Mąkę do tempury wymieszaj z wodą i kurkumą na gładką masę. Obtocz kawałki dorsza w cieście, a następnie w sezamie. Smaż na głębokim tłuszczu, aż się zrumienią.
Sałatka: Marchewkę i ogórka pokrój w słupki julienne. Kolendrę drobno posiekaj. Ocet ryżowy wymieszaj z miodem. Dodaj warzywa i marynuj przez 5 minut. Umyj liście sałaty.
Sposób podania: Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, ale nie rozkrawaj jej do końca. Posmaruj wnętrze bagietki Sosem sezamowym Kikkoman. Dodaj sałatkę, odsączone z marynaty warzywa i kawałki chrupiącej ryby.
Tip
ID przepisu: F1010
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej