Kanapka banh mi z chrupiącym dorszem
Kanapka banh mi z chrupiącym dorszem

Kanapka banh mi z chrupiącym dorszem

Czas ogółem20 min

Świeże i pikantne połączenie warzyw, ziół i chrupiącej ryby w tempurze z wyjątkowym orzechowym akcentem, który zapewnia Sos sezamowy Kikkoman.

Składniki

10 porcj(e/i)

Banh Mi:

10 
małych bagietek
800 g
dorsza

Surowe ciasto:

100 g
białego sezamu
100 g
mąki do tempury
200 ml
wody
3 l
oleju do smażenia
2 łyżeczki
kurkumy

Sałatka:

300 g
marchewki
300 g
ogórka
100 ml
octu ryżowego
4 łyżeczki
miodu
4 łyżeczki
kolendry
100 g
sałaty karbowanej

Przygotowanie

Bahn mi: Dorsza pokrój w średniej wielkości kostkę. 

Ciasto: Mąkę do tempury wymieszaj z wodą i kurkumą na gładką masę. Obtocz kawałki dorsza w cieście, a następnie w sezamie. Smaż na głębokim tłuszczu, aż się zrumienią. 

Sałatka: Marchewkę i ogórka pokrój w słupki julienne. Kolendrę drobno posiekaj. Ocet ryżowy wymieszaj z miodem. Dodaj warzywa i marynuj przez 5 minut. Umyj liście sałaty. 

Sposób podania: Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, ale nie rozkrawaj jej do końca. Posmaruj wnętrze bagietki Sosem sezamowym Kikkoman. Dodaj sałatkę, odsączone z marynaty warzywa i kawałki chrupiącej ryby.

Tip

ID przepisu: F1010

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Odkryj więcej

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.