

Wrap z kurczakiem katsu i sosem słodko-kwaśnym
Japoński sos przyprawowy Ponzu powstaje na bazie sosu sojowego, cytryny i octu. Dodany do tataki, sashimi albo katsu nadaje im kwaskowaty aromat. Z Cytrusowym sosem Ponzu Kikkoman wrap z chrupiącymi warzywami będzie gotowy w mgnieniu oka.
Składniki
Kurczak:
Panierka:
Sałatka:
Sos:
Przygotowanie
Kurczak: Pierś z kurczaka pokrój w paski o szerokości 2 palców. Marynuj w Cytrusowym sosie Ponzu Kikkoman przez 10 minut.
Panierka: Tempurę dokładnie wymieszaj z wodą. Do osobnego naczynia wsyp bułkę tartą. Kurczaka najpierw obtocz w surowym cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż, aż się zarumieni.
Sałatka: Marchewkę, ogórka i paprykę pokrój w cienkie słupki julienne. Sałatę umyj i porwij na mniejsze kawałki.
Sos: Ananasa pokrój w drobną kostkę. Posiekaj czosnek i imbir. Wymieszaj z posiekanym chili, ketchupem, sosem Worcestershire i mirinem. Dokładnie wymieszaj.
Sposób podania: Podgrzej tortille na grillu lub na patelni, aż zmiękną. Dodaj sałatkę, sos i chrupiącego kurczaka. Zwiń tortille i podgrzej.
Tip
ID przepisu: F1007
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej