

Makaron ryżowy z owocami morza i dressingiem poke
Czas ogółem30 min
Z bowlami po prostu nie da się nie trafić! Połączenie makaronu ryżowego, owoców morza, kukurydzy i awokado to prawdziwy hit kuchni ulicznej, który przygotujesz raz-dwa dzięki Sosowi Poke Kikkoman.
Przygotowanie
Bowl: Owoce morza dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki i podsmaż krótko na bardzo dużym ogniu. Ogórki przekrój na pół i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w cienkie krążki. Obierz i pokrój w kostkę awokado i mango. Opcjonalnie: odcedź kukurydzę. Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Sposób podania: Wymieszaj w misce makaron i warzywa. Dodaj owoce morza i Sos Poke Kikkoman Poke. Podawaj z dymką.
ID przepisu: F1026
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej