Makaron ryżowy z owocami morza i dressingiem poke
Makaron ryżowy z owocami morza i dressingiem poke

Makaron ryżowy z owocami morza i dressingiem poke

Czas ogółem30 min

Z bowlami po prostu nie da się nie trafić! Połączenie makaronu ryżowego, owoców morza, kukurydzy i awokado to prawdziwy hit kuchni ulicznej, który przygotujesz raz-dwa dzięki Sosowi Poke Kikkoman.

Składniki

10 porcj(e/i)

Farsz:

1 kg
mieszanych owoców morza
3 
awokado
800 g
makaronu ryżowego
1 
czerwona cebula
2 
mango
2 
ogórki
Opcjonalnie: 300 g kukurydzy (z puszki)
50 ml
soku z limonki
sól i pieprz do smaku

Do podania:

250 g
cebuli dymki, drobno posiekanej

Przygotowanie

Bowl: Owoce morza dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki i podsmaż krótko na bardzo dużym ogniu. Ogórki przekrój na pół i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w cienkie krążki. Obierz i pokrój w kostkę awokado i mango. Opcjonalnie: odcedź kukurydzę. Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.

Sposób podania: Wymieszaj w misce makaron i warzywa. Dodaj owoce morza i Sos Poke Kikkoman Poke. Podawaj z dymką.

ID przepisu: F1026

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Odkryj więcej

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.