Produkcja

Kikkoman, największy na świecie producent Naturalnie warzonego sosu sojowego, produkuje sos sojowy od 300 lat. Płynny sos sojowy jest wytwarzany w Holandii, a proces proszkowania zachodzi w Niemczech.

 

Proces produkcji

W firmie Kikkoman zaczynamy proces fermentacji od starannej selekcji czterech naturalnych składników – wody, soi, pszenicy i soli i dodajemy opracowane przez nas kultury starterowe. W trakcie fermentacji nie dodajemy żadnych sztucznych składników. Piękny kolor, smak, zapach i bogaty wytrawny smak (Umami) są wynikiem ściśle kontrolowanego procesu warzenia, który trwa kilka miesięcy.

Odkryj więcej

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.