Jakość Kikkomana

Dlaczego sos sojowy Kikkoman ma tak wysoką jakość?

  1. Bogaty w Umami
    Umami powstaje w trakcie długiego procesu dojrzewania (Umami sprawia, że wytrawne potrawy są smaczniejsze), dzięki czeku sos sojowy Kikkoman ma pełny, wyraźny smak.
     

  2. Wysoka zawartość azotu
    Bogaty, łagodny smak sosu sojowego Kikkoman wynika z działania aminokwasów (zawartość azotu). Dlatego im większa zawartość azotu, tym lepsza jakość i bogatszy smak.
     

  3. Dostępny od ręki
    Kikkoman produkuje swoje sosy sojowe w Holandii, w sercu Europy, aby mieć pewność, że firma zachowa ciągłość dostaw.
     

  4. Funkcjonalne korzyści
    Niektóre z 300 odorantów są prekursorami. Prekursory mieszają się z surowymi materiałami, uwalniają swój smak i podkreślają smak każdej potrawy.

System oceny sosów sojowych w Japonii

Na japońskim rynku sosy sojowe są oceniane pod względem całkowitej zawartości azotu/białka zgodnie z Japońskimi Standardami Rolniczymi (JAS). Ocena sosu sojowego wskazuje na jego poziom Umami.

 

OcenaAzot (w/w%)Białko (w/w%)
Specjalnej klasy> 1,50> 9,38
Wysokiej klasy> 1,35> 8,44
Standardowy> 1,20> 7,50

 

Sprawdźmy teraz sos Kikkoman:

Sos sojowy Kikkoman zawiera 10 g białka na 100 ml. Sos sojowy Kikkoman jest klasyfikowany jako sos sojowy „specjalnej klasy”.

Czynniki wpływające na certyfikację Kikkoman Food Europe:

Odkryj więcej

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.