

Jakość Kikkomana
Dlaczego sos sojowy Kikkoman ma tak wysoką jakość?
Bogaty w Umami
Umami powstaje w trakcie długiego procesu dojrzewania (Umami sprawia, że wytrawne potrawy są smaczniejsze), dzięki czeku sos sojowy Kikkoman ma pełny, wyraźny smak.
Wysoka zawartość azotu
Bogaty, łagodny smak sosu sojowego Kikkoman wynika z działania aminokwasów (zawartość azotu). Dlatego im większa zawartość azotu, tym lepsza jakość i bogatszy smak.
Dostępny od ręki
Kikkoman produkuje swoje sosy sojowe w Holandii, w sercu Europy, aby mieć pewność, że firma zachowa ciągłość dostaw.
Funkcjonalne korzyści
Niektóre z 300 odorantów są prekursorami. Prekursory mieszają się z surowymi materiałami, uwalniają swój smak i podkreślają smak każdej potrawy.
System oceny sosów sojowych w Japonii
Na japońskim rynku sosy sojowe są oceniane pod względem całkowitej zawartości azotu/białka zgodnie z Japońskimi Standardami Rolniczymi (JAS). Ocena sosu sojowego wskazuje na jego poziom Umami.
Ocena | Azot (w/w%) | Białko (w/w%) |
Specjalnej klasy | > 1,50 | > 9,38 |
Wysokiej klasy | > 1,35 | > 8,44 |
Standardowy | > 1,20 | > 7,50 |
Sprawdźmy teraz sos Kikkoman:
Sos sojowy Kikkoman zawiera 10 g białka na 100 ml. Sos sojowy Kikkoman jest klasyfikowany jako sos sojowy „specjalnej klasy”.
Czynniki wpływające na certyfikację Kikkoman Food Europe:
