Limited EditionWinn

Sezon na umami

Umami

Zima to szczególna pora roku - czas spotkań z przyjaciółmi i rodziną, rozmów, śmiechu i, oczywiście, wspólnego ucztowania. Zima smakuje umami.

ŚWIĘTUJ NOWY ROK Z OSECHI-RYŌRI

Na obchody Sylwestra w Japonii zwyczajowo przygotowuje się osechi-ryōri: kilka małych dań, którymi dzieli się z rodziną w Nowy Rok i które mają przynieść szczęście. Nasza edycja limitowana Kikkoman czerpie właśnie z tej tradycji. Dowiedz się więcej!

Do edycji limitowanej
Weź udział w zimowym konkursie
Kikkomana!

Szukasz inspiracji wśród naszych różnorodnych przepisów? Marzy ci się autentycznie japoński smak? Skorzystaj z szansy na wygranie dozownika z edycji limitowanej Kikkoman i wysokiej jakości japońskiej zastawy stołowej! Do zdobycia, między innymi, lakierowane pudełko ojyu na jedzenie, tradycyjny zestaw do herbaty mino z czajniczkiem i dwiema filiżankami oraz dwie japońskie miski na zupę! Nagrody zostaną rozlosowane wśród wszystkich uczestników konkursu. Być może jedna z nich trafi właśnie do ciebie! A w międzyczasie - sprawdź nasze pyszne przepisy.

Życzymy Ci powodzenia i smacznego!

CELEBRUJ SMAK

Kwintesencją tego sezonu jest jego smak - umami. Wytrawny, intensywny i rozgrzewający od środka. Umami nie jest przyprawą - to piąty podstawowy smak obok słonego, słodkiego, kwaśnego i gorzkiego. Dzięki umami każde danie zyskuje charakterystyczny, pyszny akcent.

Porcja naszych piętnastu nowych, świątecznych przepisów inspirowanych japońskimi osechi-ryōri również obfituje w umami. Zapraszamy na zaskakujące spotkanie Japonii z Europą!

TEN DESER TO
RARYTAS!

Gotowi na nowe, słodkie doznania?
Oto wyjątkowy deser: cynamonowe jabłka w tempurze z sosem matcha. Pycha!

Do przepisu
CIESZ SIĘ TYM, CO DOBRE Z NATURY

Wystarczą cztery naturalne składniki - woda, soja, pszenica i sól - aby uzyskać intensywny, głęboki i bogaty smak. Sos sojowy Kikkoman jest warzony według tradycyjnej japońskiej receptury, która pozostaje niezmienna od ponad 300 lat.

POPULARNE DANIA REGIONALNE

Tradycja to coś cudownego - szczególnie w kuchni. Są takie dania, których intensywny i znajomy smak od razu mówi ci: tak, to właśnie świąteczny sezon zimowy. Oto nasze ulubione dania lokalnej kuchni. Smacznego!

JAK INNI ŚWIĘTUJĄ TEN SEZON

Szynka wolno pieczona w miodzie, faszerowana dynia, świeże małże - tak jak każda rodzina, tak i każdy kraj ma swoje ulubione dania, które tradycyjnie serwuje się w świątecznym zimowym sezonie. Odkryj popularne potrawy ze stołów swoich europejskich sąsiadów i daj początek własnej tradycji ucztowania.

POCZUJ ZIMOWY NASTRÓJ I ZAINSPIRUJ SIĘ NASZYM FILMEM NA TEN SEZON!Do filmu
Entry required or incorrect. Please correct.
2. Japonia to kraj, w którym hołduje się tradycji. Które z japońskich zwyczajów szczególnie cię fascynują i dlaczego? A może podzielisz się z nami swoimi doświadczeniami, związanymi z rytuałami w tym kraju?*
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.

*pole obowiązkowe

**Zaznaczając to pole i klikając „Weź udział”, wyrażam również zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (adres e-mail, imię i nazwisko, jeśli dotyczy) w celu otrzymywania newslettera. Obejmuje to również analizę skuteczności newslettera poprzez ocenę współczynnika jego otwarć i kliknięć w zawarte w nim linki oraz informację o używanych programach pocztowych. Zgodę tę można wycofać w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość. Cofnięcie zgody nie wpływa na szanse w konkursie. Więcej szczegółów znajduje się w Polityce prywatności.

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.