Zupa z zielonego groszku z ciecierzycą, miętą i serem feta
Wyszukiwanie
Filtr
Zupa z zielonego groszku z ciecierzycą, miętą i serem feta
Bookmark
23 od 428

Zupa z zielonego groszku z ciecierzycą, miętą i serem feta

Tę wyborną zieloną zupę możesz przyrządzić zarówno ze świeżego, jak i mrożonego groszku. Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman doda jej subtelnego, cytrynowego posmaku, a pieczona ciecierzyca i ser feta urozmaicą kremową konsystencję. Zupa spodoba się również wegetarianom!

Zupa z zielonego groszku z ciecierzycą, miętą i serem feta
Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 10 min.
czas gotowania 25 min.
1810 kJ / 433 kcal
Tłuszcz: 30,6 g
Białko: 14,6 g
Węglowodany: 28,3 g

Składniki dla 2 porcji

Dodatkowo:

  • 150 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka mielonej papryki pikantnej
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 60 g sera feta
  • ½ łyżeczki pieprzu

przygotowanie

  1. Ziemniaki pokrój w drobną kostkę. Pora pokrój w plasterki. Podsmaż w rondlu na maśle. Kiedy warzywa zmiękną, wlej bulion i dodaj groszek. Dopraw sosem ponzu i pieprzem. Gotuj przez 20 minut.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200⁰C. Przepłukaną ciecierzycę zmieszaj z oliwą, mieloną papryką i kolendrą. Wyłóż na blachę do pieczenia i piecz przez 15 minut.
  3. Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem i dopraw świeżą miętą. Podawaj z pieczoną ciecierzycą i pokruszonym serem feta.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 10 min.
czas gotowania 25 min.
1810 kJ / 433 kcal
Tłuszcz: 30,6 g
Białko: 14,6 g
Węglowodany: 28,3 g

Składniki dla 2 porcji

Dodatkowo:

  • 150 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka mielonej papryki pikantnej
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 60 g sera feta
  • ½ łyżeczki pieprzu