Wyszukiwanie
Filtr
Zupa z makaronem i tofu
Bookmark
12 od 14

Zupa z makaronem i tofu

Zupa z makaronem i tofu
Całkowity czas: 60 min.
Czas przygotowania: 60 min.
1699 kJ / 406 kcal
Tłuszcz: 13 g
Białko: 21.3 g
Węglowodany: 45.4 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Przygotowanie:

Umyj i oczyść grzyby. Zagotuj bulion warzywny i gotuj grzyby i kombu przez około 15 minut pod przykrywką. Zdejmij z ognia i odstaw w temperaturze pokojowej na kolejne 30 minut. Wyjmij grzyby i kombu i odłóż grzyby na bok.

Pokrój tofu w kostkę i obtocz w mące ze wszystkich stron. Obierz i wyciśnij czosnek. Dokładnie umyj szpinak i odwiruj. Rozgrzej olej na patelni, usmaż tofu na złoty kolor ze wszystkich stron i zdejmij. Smaż czosnek i szpinak w ich własnych sokach przez 2-3 minuty, następnie dodaj sos teriyaki i wymieszaj.

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dokładnie umyj kiełki fasoli. Umieść makaron, grzyby, tofu, szpinak i kiełki fasoli w miskach. Ponownie doprowadź bulion do wrzenia. Wlej do misek i podawaj.

Całkowity czas: 60 min.
Czas przygotowania: 60 min.
1699 kJ / 406 kcal
Tłuszcz: 13 g
Białko: 21.3 g
Węglowodany: 45.4 g

Składniki na 4 porcj(e/i)