Zupa marchewkowa z kolendrą, burratą i migdałami

Czas ogółem 30 min
5 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania

Wyśmienitą kremową zupę marchewkową z dodatkiem kolendry przygotujesz w zaledwie pół godziny. Burrata i migdały dodadzą jej wyrafinowania niezbędnego, gdy serwujesz zupę jako przystawkę na przyjęciu. Zaproś również wegetarian!

Składniki

2 porcj(e/i)
400 g
marchewki
30 g
masła
1 
ząbek czosnku
 ½ łyżeczka
nasion kolendry
 ½ łyżeczka
płatków chili
600 ml
bulionu warzywnego

Dodatkowo

100 g
burraty
2 łyżki
płatków migdałów
Świeża natka pietruszki do ozdoby
1 łyżeczka
oliwy
Świeżo zmielony pieprz
Wartości odżywcze (na porcję) 1895 kJ  /  453 kcal
37,4 g Tłuszcz
13,3 g Białko
16,6 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku podsmaż na maśle pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek i przyprawy. Po 5 minutach wlej bulion i dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Gotuj przez 20 minut.

Krok 2

Zmiksuj zupę na gładki krem i posyp świeżą natką pietruszki.

Krok 3

Migdały podpraż na suchej patelni.

Krok 4

Zupę podawaj z burratą. Posyp migdałami, pieprzem i pietruszką. Skrop oliwą.

ID przepisu: 1039

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

W rondelku podsmaż na maśle pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek i przyprawy. Po 5 minutach wlej bulion i dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Gotuj przez 20 minut.

Zmiksuj zupę na gładki krem i posyp świeżą natką pietruszki.

Migdały podpraż na suchej patelni.

Zupę podawaj z burratą. Posyp migdałami, pieprzem i pietruszką. Skrop oliwą.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.