Wyszukiwanie
Filtr
Zupa marchewkowa z kolendrą, burratą i migdałami
Bookmark
24 od 428

Zupa marchewkowa z kolendrą, burratą i migdałami

Wyśmienitą kremową zupę marchewkową z dodatkiem kolendry przygotujesz w zaledwie pół godziny. Burrata i migdały dodadzą jej wyrafinowania niezbędnego, gdy serwujesz zupę jako przystawkę na przyjęciu. Zaproś również wegetarian!

Zupa marchewkowa z kolendrą, burratą i migdałami
Całkowity czas 30 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 25 min.
1895 kJ / 453 kcal
Tłuszcz: 37,4 g
Białko: 13,3 g
Węglowodany: 16,6 g

Składniki dla 2 porcji

Dodatkowo:

  • 100 g burraty
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • Świeża natka pietruszki do ozdoby
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Świeżo zmielony pieprz

przygotowanie

  1. W rondelku podsmaż na maśle pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek i przyprawy. Po 5 minutach wlej bulion i dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Gotuj przez 20 minut.
  2. Zmiksuj zupę na gładki krem i posyp świeżą natką pietruszki.
  3. Migdały podpraż na suchej patelni.
  4. Zupę podawaj z burratą. Posyp migdałami, pieprzem i pietruszką. Skrop oliwą.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 30 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 25 min.
1895 kJ / 453 kcal
Tłuszcz: 37,4 g
Białko: 13,3 g
Węglowodany: 16,6 g

Składniki dla 2 porcji

Dodatkowo:

  • 100 g burraty
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • Świeża natka pietruszki do ozdoby
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Świeżo zmielony pieprz