Zdrowa sałatka jarmużowa z chili i migdałami

5 1 Oceny
Czas ogółem 12 min
10 min Czas przygotowania
2 min Czas gotowania

Ta wegetariańska sałatka z jarmużu, papryki i ogórka z sosem sojowo-miodowym jest prosta w przygotowaniu i pełna składników odżywczych, a do tego odrobinę pikantna dzięki dodatkowi świeżego chili.

Składniki

2 porcj(e/i)
100 g
jarmużu
1 
czerwona papryka
1 
papryczka chili
1 
zielony ogórek
3 łyżki
płatków migdałowych

Dressing

3 łyżki
oliwy
1 łyżka
octu winnego
1 łyżka
płynnego miodu
2 
ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżka
płatków chili
szczypta pieprzu
Wartości odżywcze (na porcję) 1352 kJ  /  323 kcal
23,5 g Tłuszcz
8,2 g Białko
18 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umyty jarmuż posiekaj na małe kawałki. Paprykę pokrój w cienkie plasterki, a ogórki w słupki. Drobno posiekaj chili. Warzywa wymieszaj w misce.

Krok 2

Migdały upraż na suchej patelni i dodaj do warzyw.

Krok 3

Składniki na dressing przełóż do słoiczka, zakręć wieczko i mocno potrząsaj, aż składniki się zmieszają. Sałatkę polej tuż przed podaniem.

ID przepisu: 1136

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umyty jarmuż posiekaj na małe kawałki. Paprykę pokrój w cienkie plasterki, a ogórki w słupki. Drobno posiekaj chili. Warzywa wymieszaj w misce.

Migdały upraż na suchej patelni i dodaj do warzyw.

Składniki na dressing przełóż do słoiczka, zakręć wieczko i mocno potrząsaj, aż składniki się zmieszają. Sałatkę polej tuż przed podaniem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.