Yaki onigiri
Przygotowanie
Krok 1
Umieść ryż, sos sojowy i sezam w misce. Dobrze wymieszaj.
Krok 2
Owiń doprawiony ryż folią spożywczą i uformuj cztery zaokrąglone trójkątne kulki ryżowe.
Krok 3
Usuń folię spożywczą. Podgrzej olej i olej sezamowy na nieprzywierającej patelni. Smaż kulki ryżowe po obu stronach na średnim ogniu.
Krok 4
Aby przyrządzić sos, wymieszaj sos sojowy, żółtko i cukier w małej misce. Usmażone kulki ryżowe posmaruj sosem z jednej strony i smaż na tej stronie aż staną się chrupiące. Posmaruj drugą stronę resztą sosu i smaż na tej stronie, aż do chrupkości.
Krok 5
Ułóż kulki ryżowe na talerzu. Podawaj z wybranymi piklami.
ID przepisu: 70
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej