Wrapy ze szpinakiem, papryką, awokado i mango

Czas ogółem 15 min
15 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
4 
tortille z mąki pełnoziarnistej
80 g
świeżego szpinaku
1 
czerwonej papryki
1 
awokado
1 
mango
4 łyżeczki
sezamu
Wartości odżywcze (na porcję) 1455 kJ  /  348 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę, mango i awokado pokroić w paseczki.

Krok 2

Na każdej tortilli ułożyć garść szpinaku, pokrojone owoce i warzywa. Posypać łyżeczką sezamu i doprawić cytrusowy sos Ponzu Kikkoman. Zwinąć jak krokiety i przekroić w połowie. Od razu podawać.

ID przepisu: 878

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Paprykę, mango i awokado pokroić w paseczki.

Na każdej tortilli ułożyć garść szpinaku, pokrojone owoce i warzywa. Posypać łyżeczką sezamu i doprawić cytrusowy sos Ponzu Kikkoman. Zwinąć jak krokiety i przekroić w połowie. Od razu podawać.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.