Wyszukiwanie
Filtr
Wrapy z łososiem
Bookmark
211 od 249

recipe of the week

Wrapy z łososiem

Czas przygotowania: 25 min.
Kalorie (na porcję): 1585 kJ / 379 kcal

Składniki dla 4 porcji

  • Około 80 g roszponki
  • 1 żółta papryka
  • 4 pełnoziarniste wrapy
  • 60 g świeżego sera z ziołami
  • Około 400 g łososia (zobacz przepis na bułeczki Bao z łososiem)
  • 80 g kiełków fasoli

przygotowanie

1. Umyj i odwiruj sałatę. Przekrój papryki na pół. Usuń łodygi, rdzeń i nasiona. Pokrój w paski.

2. Jeśli chcesz, podgrzej wrapy w piekarniku przed posmarowaniem serem.

3. Na wierzchu ułóż sałatę, paprykę, łososia i kiełki fasoli. Zawiń, w razie potrzeby używając pergaminu lub papieru do pieczenia. Przekrój na pół po przekątnej i podawaj.

Składniki dla 4 porcji

  • Około 80 g roszponki
  • 1 żółta papryka
  • 4 pełnoziarniste wrapy
  • 60 g świeżego sera z ziołami
  • Około 400 g łososia (zobacz przepis na bułeczki Bao z łososiem)
  • 80 g kiełków fasoli