
Wegetariańskie wrapy yakitori

Składniki dla 4 porcja / porcje
Farsz:
- 3 łyżki oleju
- 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, posiekana w paski
- 1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, posiekana w paski
- 200 g grzybów pokrojonych w cienkie plasterki
- 1 posiekany por
- mieszanka sałat
Marynata:
- 2-4 łyżki naturalnie warzonego ekologicznego sosu sojowego Kikkoman
- 3 łyżki białego wina
- 1 łyżka płynnego miodu
Wrapy:
- 2 duże jajka
- 125 g mąki
- 250 ml mleka
- 3 łyżki naturalnie warzonego ekologicznego sosu sojowego Kikkoman
- niewielka ilość oleju do smażenia
przygotowanie
Jaja roztrzepać z mąką i mlekiem na gładkie i płynne ciasto naleśnikowe. Ciasto można doprawić naturalnie warzonym ekologicznym sosem sojowym Kikkoman. Wrapy usmażyć w taki sam sposób jak naleśniki i odstawić na bok.
Przygotować marynatę, mieszając naturalnie warzony ekologiczny sos sojowy Kikkoman, białe wino i miód.
W woku lub na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać czerwoną i zieloną paprykę i smażyć na dużym ogniu przez 2-3 minuty, mieszając. Dodać grzyby i por i smażyć kolejne 5 minut. Zdjąć patelnię z ognia i dodać trochę marynaty, dobrze wymieszać i gotować na małym ogniu ok. 2-3 minuty, aż sos nieco się zredukuje.
Wyłożyć warzywa na omlet, zwinąć i serwować z dodatkiem sałaty.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 4 porcja / porcje
Farsz:
- 3 łyżki oleju
- 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, posiekana w paski
- 1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, posiekana w paski
- 200 g grzybów pokrojonych w cienkie plasterki
- 1 posiekany por
- mieszanka sałat
Marynata:
- 2-4 łyżki naturalnie warzonego ekologicznego sosu sojowego Kikkoman
- 3 łyżki białego wina
- 1 łyżka płynnego miodu
Wrapy:
- 2 duże jajka
- 125 g mąki
- 250 ml mleka
- 3 łyżki naturalnie warzonego ekologicznego sosu sojowego Kikkoman
- niewielka ilość oleju do smażenia