Wyszukiwanie
Filtr
Wegetariańskie wrapy yakitori
Bookmark
264 od 302

Wegetariańskie wrapy yakitori

Wegetariańskie wrapy yakitori
Całkowity czas 45 min.
Czas przygotowania: 45 min.
1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz: 20.6 g
Białko: 14.13 g
Węglowodany: 40.53 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Farsz:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, posiekana w paski
  • 1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, posiekana w paski
  • 200 g grzybów pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1 posiekany por
  • mieszanka sałat

Marynata:

Wrapy:

przygotowanie

Jaja roztrzepać z mąką i mlekiem na gładkie i płynne ciasto naleśnikowe. Ciasto można doprawić naturalnie warzonym ekologicznym sosem sojowym Kikkoman. Wrapy usmażyć w taki sam sposób jak naleśniki i odstawić na bok.

Przygotować marynatę, mieszając naturalnie warzony ekologiczny sos sojowy Kikkoman, białe wino i miód.

W woku lub na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,  dodać czerwoną i zieloną paprykę i smażyć na dużym ogniu przez 2-3 minuty, mieszając. Dodać grzyby i por i smażyć kolejne 5 minut. Zdjąć patelnię z ognia i dodać trochę marynaty, dobrze wymieszać i gotować na małym ogniu ok. 2-3 minuty, aż sos nieco się zredukuje. 

Wyłożyć warzywa na omlet, zwinąć i serwować z dodatkiem sałaty.  

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 45 min.
Czas przygotowania: 45 min.
1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz: 20.6 g
Białko: 14.13 g
Węglowodany: 40.53 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Farsz:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, posiekana w paski
  • 1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, posiekana w paski
  • 200 g grzybów pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1 posiekany por
  • mieszanka sałat

Marynata:

Wrapy: