Wegetariańskie spaghetti na ostro
Wyszukiwanie
Filtr
Wegetariańskie spaghetti na ostro
Bookmark
143 od 302

Wegetariańskie spaghetti na ostro

Wegetariańskie spaghetti na ostro
Całkowity czas 30 min.
Czas przygotowania: 30 min.
3173 kJ / 758 kcal
Tłuszcz: 22.05 g
Białko: 24.48 g
Węglowodany: 118.9 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 500 g pełnoziarnistego spaghetti
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 300 g wegańskiego mielonego, granulatu sojowego lub twardego tofu pokrojonego w kostkę1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 4 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 duża, grubo posiekana kapusta pak choi
  • 150 g młodego szpinaku
  • 5 łyżek naturalnie warzonego ekologicznego sosu sojowego Kikkoman
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju z chili

przygotowanie

Spaghetti ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu, a następnie odlać i odstawić na bok.

W woku rozgrzać na średnim ogniu 1 łyżkę oleju sezamowego, dodać wegańskie mielone i smażyć ok. 5-6 minut, aż lekko zbrązowieje. Dodać przecier pomidorowy oraz czosnek i smażyć 1-2 minuty. Dodać warzywa i smażyć do miękkości. Dodać naturalnie warzony ekologiczny sos sojowy Kikkoman, olej z chili i przyprawy. Dodać makaron i dobrze wymieszać. 

Podawać z tartym parmezanem, odrobiną świeżej bazylii i kilkoma kroplami oleju z chili. 

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 30 min.
Czas przygotowania: 30 min.
3173 kJ / 758 kcal
Tłuszcz: 22.05 g
Białko: 24.48 g
Węglowodany: 118.9 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 500 g pełnoziarnistego spaghetti
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 300 g wegańskiego mielonego, granulatu sojowego lub twardego tofu pokrojonego w kostkę1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 4 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 duża, grubo posiekana kapusta pak choi
  • 150 g młodego szpinaku
  • 5 łyżek naturalnie warzonego ekologicznego sosu sojowego Kikkoman
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju z chili