Wyszukiwanie
Filtr
Wegetariańskie curry na szybko
Bookmark
357 od 392

Wegetariańskie curry na szybko

Wegetariańskie curry na szybko
Całkowity czas 30 min.
Czas przygotowania: 30 min.
1307 kJ / 312 kcal
Tłuszcz: 15.63 g
Białko: 10.95 g
Węglowodany: 37.65 g

Składniki dla 4 porcji

  • 60 ml naturalnie warzonego ekologicznego sosu sojowego Kikkoman
  • 125 ml mleczka kokosowego
  • 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 250 g posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • 1 duży, rozgnieciony ząbek czosnku 
  • 2 łyżki curry w proszku
  • 450 g świeżych warzyw, pokrojonych w okrągłe plastry
  • 1 puszka ciecierzycy, odsączonej i opłukanej 
  • płatki migdałów do dekoracji

przygotowanie

Wymieszać  250 ml wody z naturalnie warzonym ekologicznym sosem sojowym Kikkoman, mleczkiem kokosowym i skrobią kukurydzianą. 

Rozgrzać olej w woku lub głębokiej patelni. Dodać cebulę, imbir i czosnek oraz szczyptę curry w proszku, a następnie, mieszając, dusić przez minutę. Dodać mieszankę warzyw. Mieszając, smażyć warzywa przez 4 minuty lub do momentu, aż będą miękkie. Dodać ciecierzycę oraz mieszankę wody, sosu sojowego Kikkoman, mleczka kokosowego i skrobi kukurydzianej. Całość zagotować. Mieszać i gotować przez ok. minutę, aż ciecierzyca nabierze temperatury. 

Udekorować płatkami migdałów. Podawać z ryżem i chutneyem z mango. 

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 30 min.
Czas przygotowania: 30 min.
1307 kJ / 312 kcal
Tłuszcz: 15.63 g
Białko: 10.95 g
Węglowodany: 37.65 g

Składniki dla 4 porcji

  • 60 ml naturalnie warzonego ekologicznego sosu sojowego Kikkoman
  • 125 ml mleczka kokosowego
  • 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 250 g posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • 1 duży, rozgnieciony ząbek czosnku 
  • 2 łyżki curry w proszku
  • 450 g świeżych warzyw, pokrojonych w okrągłe plastry
  • 1 puszka ciecierzycy, odsączonej i opłukanej 
  • płatki migdałów do dekoracji