Wyszukiwanie
Filtr
Warzywa z balsamicznym dressingiem
Bookmark
23 od 28

Warzywa z balsamicznym dressingiem

Warzywa z balsamicznym dressingiem
797 kJ / 192 kcal
Tłuszcz: 15.1 g
Białko: 1.9 g
Węglowodany: 9.1 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Przygotowanie:

Żółtą paprykę i kukurydzę pokroić w kawałki wielkości kęsów. Wszystkie warzywa usmażyć na oliwie i przełożyć do głębszej miski. Do miksera wlać zredukowany ocet balsamiczny i sos sojowy tamari Kikkoman. Na dużych obrotach powoli dolewać oliwę z oliwek. Warzywa polać dresingiem i przybrać świeżymi ziołami. Podawać na gorąco.

Wskazówka: Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy i naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli mogą być stosowa zamiast naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari.

797 kJ / 192 kcal
Tłuszcz: 15.1 g
Białko: 1.9 g
Węglowodany: 9.1 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.