
Warzywa z balsamicznym dressingiem

Składniki na 4 porcj(e/i)
- 1/2 żółtej papryki
- 6 mini kolb kukurydzy
- 6 małych zielonych papryczek
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka oleju roślinnego
- Dressing balsamiczny:
- 20 ml Kikkoman naturalnie warzony bezglutenowey sos sojowy Tamari
- 90 ml octu balsamicznego, zredukowanego do 30 ml
- 50 ml oliwy z oliwek
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
Przygotowanie:
Żółtą paprykę i kukurydzę pokroić w kawałki wielkości kęsów. Wszystkie warzywa usmażyć na oliwie i przełożyć do głębszej miski. Do miksera wlać zredukowany ocet balsamiczny i sos sojowy tamari Kikkoman. Na dużych obrotach powoli dolewać oliwę z oliwek. Warzywa polać dresingiem i przybrać świeżymi ziołami. Podawać na gorąco.
Wskazówka: Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy i naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli mogą być stosowa zamiast naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 1/2 żółtej papryki
- 6 mini kolb kukurydzy
- 6 małych zielonych papryczek
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka oleju roślinnego
- Dressing balsamiczny:
- 20 ml Kikkoman naturalnie warzony bezglutenowey sos sojowy Tamari
- 90 ml octu balsamicznego, zredukowanego do 30 ml
- 50 ml oliwy z oliwek
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.