Warzywa na oliwie z wytrawnym dressingiem balsamicznym
Wyszukiwanie
Filtr
Warzywa na oliwie z wytrawnym dressingiem balsamicznym
Bookmark
57 od 78

Warzywa na oliwie z wytrawnym dressingiem balsamicznym

Warzywa na oliwie z wytrawnym dressingiem balsamicznym
797 kJ / 192 kcal
Tłuszcz: 15.1 g
Białko: 1.9 g
Węglowodany: 9.1 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 6 szt. pomidorki koktajlowe
  • ½ szt. żółta papryka
  • 6 szt. papryczki padron
  • 6 szt. młode kolby kukurydzy

Na dressing balsamiczny:

przygotowanie

Pokrój żółtą paprykę i kukurydzę na kawałki o wielkości kęsa. Smaż wszystkie warzywa na oliwie z oliwek, następnie przełóż do głębszego talerza.

Wlej Kikkoman Naturalnie Warzony Bezglutenowy Sos Sojowy Tamari i zredukowany ocet balsamiczny do shakera, wymieszaj, potem powoli dodawaj oliwę z oliwek.

Skrop warzywa dressingiem, przybierz świeżymi ziołami wedle uznania i podawaj na gorąco.

Alergeny: soja, dwutlenek siarki

797 kJ / 192 kcal
Tłuszcz: 15.1 g
Białko: 1.9 g
Węglowodany: 9.1 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 6 szt. pomidorki koktajlowe
  • ½ szt. żółta papryka
  • 6 szt. papryczki padron
  • 6 szt. młode kolby kukurydzy

Na dressing balsamiczny: