
Warzywa na oliwie z wytrawnym dressingiem balsamicznym

Składniki dla 4 porcja / porcje
- 6 szt. pomidorki koktajlowe
- ½ szt. żółta papryka
- 6 szt. papryczki padron
- 6 szt. młode kolby kukurydzy
Na dressing balsamiczny:
- Ocet balsamiczny 90 ml zredukowane do 30 ml
- 20 ml Kikkoman Naturalnie Warzony Bezglutenowy Sos Sojowy Tamari
- 50 ml oliwa z oliwek
- Pieprz szczypta
przygotowanie
Pokrój żółtą paprykę i kukurydzę na kawałki o wielkości kęsa. Smaż wszystkie warzywa na oliwie z oliwek, następnie przełóż do głębszego talerza.
Wlej Kikkoman Naturalnie Warzony Bezglutenowy Sos Sojowy Tamari i zredukowany ocet balsamiczny do shakera, wymieszaj, potem powoli dodawaj oliwę z oliwek.
Skrop warzywa dressingiem, przybierz świeżymi ziołami wedle uznania i podawaj na gorąco.
Alergeny: soja, dwutlenek siarki
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 4 porcja / porcje
- 6 szt. pomidorki koktajlowe
- ½ szt. żółta papryka
- 6 szt. papryczki padron
- 6 szt. młode kolby kukurydzy
Na dressing balsamiczny:
- Ocet balsamiczny 90 ml zredukowane do 30 ml
- 20 ml Kikkoman Naturalnie Warzony Bezglutenowy Sos Sojowy Tamari
- 50 ml oliwa z oliwek
- Pieprz szczypta