Tarta z dynią, cheddarem i karmelizowaną cebulą
Wyszukiwanie
Filtr
Tarta z dynią, cheddarem i karmelizowaną cebulą
Bookmark
123 od 328

Tarta z dynią, cheddarem i karmelizowaną cebulą

Tarta z dynią, cheddarem i karmelizowaną cebulą
Czas przygotowania: 60 min.
2506 kJ / 599 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

Ciasto:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 70 g naturalnego, gładkiego twarożku

Farsz:

  • 200 g purée z dyni
  • 50 g naturalnego, gładkiego twarożku
  • 100 g sera cheddar

Dodatkowo:

przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
     
  2. Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy twaróg i zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim formę na tartę (o średnicy 24 cm) i przekładamy do lodówki.
     
  3. Purée z dyni mieszamy z twarożkiem i startym cheddarem. Mieszankę wykładamy na schłodzone ciasto i pieczemy około 40 minut.
     
  4. Cebulę kroimy w plasterki. Szklimy ją na maśle, po czym dodajemy miód i sos sojowy. Mieszamy i gdy zacznie się karmelizować, wykładamy na tartę. Posypujemy natką pietruszki i podajemy.

Produkty stosowane w tym przepisie

Czas przygotowania: 60 min.
2506 kJ / 599 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

Ciasto:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 70 g naturalnego, gładkiego twarożku

Farsz:

  • 200 g purée z dyni
  • 50 g naturalnego, gładkiego twarożku
  • 100 g sera cheddar

Dodatkowo: