Wyszukiwanie
Filtr
Tajska zupa z makaronem, tofu i kimchi
Bookmark
21 od 428

Tajska zupa z makaronem, tofu i kimchi

Przygotuj się na ostre uderzenie smaku w wykonaniu tej tajskiej zupy z tofu, zieloną pastą curry, chili i pikantnym kimchi. Dodatek makaronu ryżowego sprawia, że zupa nadaje się na zdrowy, sycący lunch - również dla wegetarian!

Tajska zupa z makaronem, tofu i kimchi
Całkowity czas 25 min.
Czas przygotowania: 10 min.
czas gotowania 15 min.
2535 kJ / 606 kcal
Tłuszcz: 33 g
Białko: 20,8 g
Węglowodany: 60 g

Składniki dla 2 porcji

Dodatkowo:

przygotowanie

  1. Tofu pokrój w kostkę. Podsmaż w rondlu na oleju sezamowym wraz z pastą curry, papryczką chili i imbirem. Gdy się przyrumieni, dodaj pędy bambusa i pokrojoną w plasterki cukinię. Wlej bulion warzywny oraz mleczko kokosowe. Dopraw sosem sojowym Kikkoman, kolendrą i trawą cytrynową. Gotuj przez 15 minut.
  2. Ugotuj makaron ryżowy.
  3. Zupę podawaj z makaronem, pikantnym sosem z papryką chili do Kimchi Kikkoman i świeżą kolendrą.
Całkowity czas 25 min.
Czas przygotowania: 10 min.
czas gotowania 15 min.
2535 kJ / 606 kcal
Tłuszcz: 33 g
Białko: 20,8 g
Węglowodany: 60 g

Składniki dla 2 porcji

Dodatkowo: