Wyszukiwanie
Filtr
Tacos z łososiem w miodowo – sojowej marynacie
Bookmark
17 od 28

Tacos z łososiem w miodowo – sojowej marynacie

Tacos z łososiem w miodowo – sojowej marynacie
Całkowity czas: 45 min.
Czas przygotowania: 45 min.
2604 kJ / 622 kcal

Składniki na 4 porcj(e/i)

  • 300 g świeżego filetu z łososia
  • 4 łyżeczki sosu sojowego Kikkoman
  • 8 łyżeczek soku z limonki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 10 ml oliwy 
  • 2 sztuki miękkiego awokado hass 
  • 260 g mango
  • Ok. 160 g sałaty lub mixu sałat
  • Ok. 16 sztuk rzodkiewek 
  • 16 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 16 kukurydzianych muszli do tacos

Przygotowanie:

Filet z łososia oddzielić od skóry i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać sos sojowy, miód i 4 łyżeczki soku z limonki. Pomieszać i wstawić do lodówki na 20-40 minut.

W międzyczasie przygotować guacamole: awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ. Następnie przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać 4 łyżeczki soku z limonki i szczyptę soli do smaku.

Rzodkiewki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na połówki lub ćwiartki. Mango obrać i pokroić w kostkę.

Łososia wyjąć z lodówki i usmażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie.

PODANIE: Wypełnić kukurydziane muszle sałatą (ok. 10 g sałaty do każdej muszli), dodać po 2-3 łyżeczki guacamole, mango, kilka plasterków rzodkiewki, pomidorki koktajlowe oraz łososia.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas: 45 min.
Czas przygotowania: 45 min.
2604 kJ / 622 kcal

Składniki na 4 porcj(e/i)

  • 300 g świeżego filetu z łososia
  • 4 łyżeczki sosu sojowego Kikkoman
  • 8 łyżeczek soku z limonki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 10 ml oliwy 
  • 2 sztuki miękkiego awokado hass 
  • 260 g mango
  • Ok. 160 g sałaty lub mixu sałat
  • Ok. 16 sztuk rzodkiewek 
  • 16 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 16 kukurydzianych muszli do tacos