Szynka w miodowej marynacie

Czas ogółem 70 min
10 min Czas przygotowania
60 min Czas gotowania

Pikantna i aromatyczna - ta szynka w miodowej marynacie może się przyśnić! Swój doskonały smak zawdzięcza prostej w przygotowaniu słodko-pikantnej marynacie.

Składniki

4 porcj(e/i)
700 g
szynki dojrzewającej ze skórką
150 g
miodu
60 g
masła
15 
goździków
Wartości odżywcze (na porcję) 1873 kJ  /  448 kcal
21,2 g Tłuszcz
35,8 g Białko
30,4 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 165°C.

Krok 2

Skórkę na mięsie natnij w kratkę. Umieść szynkę w naczyniu do pieczenia. W nacięcia włóż goździki.

Krok 3

Rozpuść masło i wymieszaj je z miodem i sosem sojowym Kikkoman.

Krok 4

Piecz szynkę przez ok. 35 minut, kilka razy polewając marynatą.

Krok 5

Na koniec rozgrzej piekarnik do 200°C, aby szynka się przyrumieniła.

ID przepisu: 1069

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Rozgrzej piekarnik do 165°C.

Skórkę na mięsie natnij w kratkę. Umieść szynkę w naczyniu do pieczenia. W nacięcia włóż goździki.

Rozpuść masło i wymieszaj je z miodem i sosem sojowym Kikkoman.

Piecz szynkę przez ok. 35 minut, kilka razy polewając marynatą.

Na koniec rozgrzej piekarnik do 200°C, aby szynka się przyrumieniła.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.