Szybka kremowa polenta z serem

Czas ogółem 25 min
15 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania

Polenta to sprawdzony dodatek do twoich ulubionych potraw - pyszny i gotowy w mgnieniu oka.

Składniki

4 porcj(e/i)
500 ml
wody
150 g
polenty
1 szczypta
cukru
1 szczypta
mielonej gałki muszkatołowej
1 szczypta
czarnego pieprzu
25 ml
oliwy z oliwek
30 g
startego parmezanu
Wartości odżywcze (na porcję) 915 kJ  /  219 kcal
8,9 g Tłuszcz
6 g Białko
28,3 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Zagotuj wodę. Dopraw cukrem i sosem sojowym Kikkoman.

Krok 2

Do wrzątku dodaj polentę i zamieszaj. Zmniejsz ogień i gotuj polentę przez około 10 minut, cały czas mieszając.

Krok 3

Dopraw polentę oliwą, parmezanem, pieprzem i gałką muszkatołową. Przelej do małej tortownicy i odstaw do ostygnięcia. Po schłodzeniu pokrój na porcje i podsmażaj na patelni z odrobiną oleju.

ID przepisu: 1074

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Zagotuj wodę. Dopraw cukrem i sosem sojowym Kikkoman.

Do wrzątku dodaj polentę i zamieszaj. Zmniejsz ogień i gotuj polentę przez około 10 minut, cały czas mieszając.

Dopraw polentę oliwą, parmezanem, pieprzem i gałką muszkatołową. Przelej do małej tortownicy i odstaw do ostygnięcia. Po schłodzeniu pokrój na porcje i podsmażaj na patelni z odrobiną oleju.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.