Wyszukiwanie
Filtr
Szaszłyki z ośmiornicy
Bookmark
235 od 302

Szaszłyki z ośmiornicy

Szaszłyki z ośmiornicy
222 kJ / 52 kcal
Tłuszcz: 0.8 g
Białko: 9.3 g
Węglowodany: 1.9 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

przygotowanie

Ośmiornicę ugotować i pokroić w kawałki wielkości kęsów. Usunąć z ogórka miękką część nasienną i również pokroić w kawałki wielkości kęsów, a następnie włożyć na 20-30 minut do osolonej wody (roztwór 2%). Następnie odlać solankę. Kawałki ośmiornicy i ogórka ponadziewać na patyczki. Podawać z naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman o obniżonej o 43% zawartości soli i pastą wasabi. 

Wskazówka: ośmiornicę można również podać jako sałatkę po wymieszaniu z ogórkiem i glonami morskimi wakame. Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy i naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari mogą być stosowa zamiast naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli.

222 kJ / 52 kcal
Tłuszcz: 0.8 g
Białko: 9.3 g
Węglowodany: 1.9 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.