Wyszukiwanie
Filtr
Szaszłyki warzywne
Bookmark
272 od 472

Szaszłyki warzywne

Szaszłyki warzywne
Całkowity czas: 20 min.
Czas przygotowania: 20 min.
192 kJ / 45 kcal
Tłuszcz: 1.6 g
Białko: 1.2 g
Węglowodany: 6.7 g

Składniki na 6 porcj(e/i)

  • 8 papryczek padrón (lub zielonych szparagów)
  • 80 g grzybów shiitake (lub boczniaków)
  • 80 g cukinii (lub pora)
  • 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
  • 6 łyżek stołowych Marynaty Yakitori Kikkoman

lub

lub

Przygotowanie:

  1. Umyj papryczki padrón i usuń łodygi. Oczyść grzyby shiitake i odetnij korzenie. Cukinie umyj, odetnij końce. Pokrój cukinie w plastry o grubości około 1 cm. Naprzemiennie nabij różne warzywa na patyczki.
  2. Rozgrzej olej na patelni i smaż szaszłyki na średnim ogniu przez około 3 minuty (pod pokrywką). Odwróć szaszłyki i smaż przez około 3 minuty z drugiej strony. Przełóż na talerz i utrzymuj w cieple.
  3. Zlej olej pozostały na patelni. Dodaj Marynatę Yakitori (lub Sos do ryżu Kikkoman) na patelnię i podgrzej.
  4. Posmaruj szaszłyki sosem i podawaj.

Przygotowanie bez Marynaty Yakitori Kikkoman (lub Sosu do ryżu Kikkoman):

  1. Postępuj według punktów 1 i 2 powyżej. Następnie zlej resztę oleju z patelni. Dodaj białe wino i cukier na patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodaj sos sojowy, cebulę i czosnek. Dobrze wymieszaj.
  2. Posmaruj szaszłyki sosem i podawaj.
Całkowity czas: 20 min.
Czas przygotowania: 20 min.
192 kJ / 45 kcal
Tłuszcz: 1.6 g
Białko: 1.2 g
Węglowodany: 6.7 g

Składniki na 6 porcj(e/i)

  • 8 papryczek padrón (lub zielonych szparagów)
  • 80 g grzybów shiitake (lub boczniaków)
  • 80 g cukinii (lub pora)
  • 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
  • 6 łyżek stołowych Marynaty Yakitori Kikkoman

lub

lub