Wyszukiwanie
Filtr
Sos pomidorowy z sosem sojowym
Bookmark
12 od 48

Sos pomidorowy z sosem sojowym

Ugotuj klasyczne danie kuchni włoskiej w nowej odsłonie: owocowe aromaty pomidorów świetnie się komponują z bogatym smakiem sosu sojowego Kikkoman. Do tego makaron, czyli pasta, i basta!

Sos pomidorowy z sosem sojowym
Całkowity czas 15 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 10 min.
320 kJ / 77 kcal
Tłuszcz: 5.2 g
Białko: 2.1 g
Węglowodany: 4.2 g

Składniki dla 4 porcji

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2–4 łyżki stołowe sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • czarny pieprz
  • posiekana świeża bazylia do posypania

przygotowanie

1. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać czosnek, smażyć, mieszając przez 1 minutę.

2. Dodać pomidory z puszki, sos sojowy, suszone zioła i czarny pieprz.

3. Gotować, mieszając przez kilka minut, zredukować nieco płyn, jeśli sos ma być gęstszy.

4. Podawać z makaronem spaghetti, posypać posiekaną świeżą bazylią.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 15 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 10 min.
320 kJ / 77 kcal
Tłuszcz: 5.2 g
Białko: 2.1 g
Węglowodany: 4.2 g

Składniki dla 4 porcji

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2–4 łyżki stołowe sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • czarny pieprz
  • posiekana świeża bazylia do posypania