
Sos pomidorowy z sosem sojowym
Ugotuj klasyczne danie kuchni włoskiej w nowej odsłonie: owocowe aromaty pomidorów świetnie się komponują z bogatym smakiem sosu sojowego Kikkoman. Do tego makaron, czyli pasta, i basta!

Składniki dla 4 porcji
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2–4 łyżki stołowe sosu sojowego Kikkoman
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- czarny pieprz
- posiekana świeża bazylia do posypania
przygotowanie
1. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać czosnek, smażyć, mieszając przez 1 minutę.
2. Dodać pomidory z puszki, sos sojowy, suszone zioła i czarny pieprz.
3. Gotować, mieszając przez kilka minut, zredukować nieco płyn, jeśli sos ma być gęstszy.
4. Podawać z makaronem spaghetti, posypać posiekaną świeżą bazylią.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 4 porcji
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2–4 łyżki stołowe sosu sojowego Kikkoman
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- czarny pieprz
- posiekana świeża bazylia do posypania